24 de set. 2006

Mesopotàmic


Aquesta setmana ja he començat les meves primeres classes i he pensat en el Negre i en les seves afirmacions sobre la importància de Mesopotàmia en la vida quotidiana. Ell sempre diu que quan una cosa és extraordinària cal dir que és mesopotàmica. Ara podré esbrinar la profunditat d'aquesta afirmació.


En aquell lloc a on suposadament és van conformar les primeres societats complexes, on va aparèixer d'una forma prou definida la jerarquització, les classes, la propietat, el patriarcat i tantes coses negatives que encara arrosseguem, podria ser el lloc clau que ens facilités entendre perquè l'ajuntament fa els carrers nous i els obre cada dos per tres sense cap sentit i mai encerta a fer un paviment prou resistent.


La nova facultat, com diu el Negre, és d'allò més mesopotàmic que puguem imaginar, i transforma d'una manera respectable el barri del Raval. Encara podeu veure alguns immobles que queden darrera de la facultat en una imatge pròpia (encara que no tant) d'aquell increïble i bonic reportatge sobre la transformació del Raval que és deia “En construcción”.

2 comentaris:

Iso63 ha dit...

Hola Buli, me parece fantastica tu idea. Una vez mas, y para que veas que los universitarios tenemos muchisimas lagunas: quién es el Negre?.

llauters urbans ha dit...

El Negre es un personaje famoso de Sants con el que tomábamos cervezas y habábamos de cualquier cosa hasta que ya no vocalizábamos correctamente.