5 d’oct. 2007

Iraq, Afganistan i Iran.


En relació a Iran, la bomba, Iraq, Afganistan i altres problemes relacionats amb la agressiva política de domini d'EEUU a Proper i a l'Orient Mitjà, l'altra dia vaig acabar de llegir una lectura que m'atreveix-ho a recomanar, o si més no, us comunico que m'ha fet el pes.

Es tracta de "Iraq, Afganistan e Iran" de Nazanin Amirian. Un llibre que ho complica tot una mica més, però que en definitiva encara que sembli contradictori afegeix llum al que està passant en la regió.

Les simplificacions sempre son a prop dels errors més garrafals i sovint tot és més complex del que voldríem. No només el petroli atreu les aus de rapinya occidentals i les empeny a cometre crims horribles, no només és EEUU qui hi està ficat, no només Israel exerceix pressió per a intervenir militarment contra Iran i desempallegar-se d'aquesta manera d'un rival regional més.

També hi ha altres raons, també hi ha altres dolents a la pel·lícula. I per descomptat que la història de la bomba és la excusa, i una excusa que, vista amb una mica de detall i rigor, es desmunta i apareix com el que és; una nova mentida com la de les armes de destrucció massiva a Iraq.

Val la pena llegir aquest llibre, i d'altres es clar, per evitar que els mentiders professionals com Glucksmann o d'altres ens atabalin amb les seves construccions enrevessades i amb els seus sil·logismes estúpids.


Per a molts es clar que aquesta guerra, que la població civil pateix descarnadament a Iraq, és una mentida i que declaracions, com les darreres d'Aznar, no son ja més que anecdòtiques, perquè a hores d'ara és impossible negar que el que ha passat i el que passa allà és un fracàs més per a la humanitat sencera. Però tot i així no fa mal entendre encara millor la trama en la que aquests dèspotes ens han ficat obligatòriament i en la qual, pel que podem veure, pensen submergir al món sencer.