30 de des. 2007

Qui ha assassinat a Benazir Buttho?

De tot el que s'ha escrit envers l'assassinat de Benazir Bhutto em quedo amb les paraules que va escriure Rami G. Khouri a El País ahir dissabte.


"Aquests presidents, reis i senyors que tant pontifiquen sobre la vida i la democràcia han passat generacions enviant als seus exèrcits a la guerra, enderrocant règims, autoritzant assassinats encoberts, armant a bandes i milícies, intercanviant armes per favors polítics, comprant la protecció de matons, coquetejant amb terroristes, elogiant als autòcrates, fent tractes amb dictadors, engarjolant a desenes de milers d'adversaris, torturant a voluntat, menystenint la Carta de Nacions Unides, comprant e intimidant a jutges, ignorant als autèntics demòcrates i negant-se cegament a escoltar les peticions dels seus propis ciutadans, que exigeixen un mínim de decència i dignitat."

"Qui va matar a Benazir Bhutto? Tots la hem matat, a l'Est i a l'Oest, Orient i Occident, Nord i Sud. Tots els que formem part d'aquesta generació brutal i globalitzada, que ha fet que la violència política deixi de ser un crim ocasional per convertir-la en una ideologia i una addicció."

1 comentari:

mesmarge ha dit...

Hola. A mi el que em fa gràcia és que les televisions pràcitacament ni en parlen de l'assessinat d'aquesta dona i de les seves causes i repercusions i per exemple de l'embaràs d'una parenta de la reialesa hispànica, posem per cas, en parlen bastant més.